Dnevno zarađuju na hiljade eura, a nemaju ni srednju školu – On je izuzetak, ima čak tri diplome!

Na estradi obitava značajan broj pjevača i pjevačica, a samo nekolicina među njima ostvarila je izvanrednu karijeru te zarađuje ogroman novac, živeći u raskošu.

Iako se rijetko raspravlja o njihovom obrazovanju, mnogi su od njih napustili školovanje kako bi se posvetili glazbi, te su njihovi počeci najčešće povezani s nastupima u kafanama ili na splavovima.

Ipak, ne treba zanemariti činjenicu da postoje i oni koji su stekli visoko obrazovanje na fakultetima. Jelena Karleuša završila je srednju školu vanredno, dok njena kolegica Aleksandra Prijović prima samo osnovno obrazovanje.

Prema Prijinim riječima, bila je odlična učenica i završila je prva tri razreda srednje škole, ali nikada nije završila četvrti razred jer je sve stavila na stranu zbog karijere.

Među drugim izvođačima ima onih koji su završili srednju školu, ali teško je zamisliti da se bave profesijama za koje su se školovali. Na primjer, Indira Radić je medicinska sestra, Seka Aleksić je frizerka, a Dragana Mirković i Mira Škorić završile su trgovačku školu, dok je Halid Muslimović metalostrugar. S druge strane, postoje izvođači s fakultetskom diplomom.

Neda Ukraden ima dvije fakultetske diplome, a DJ Krmak (Goran Žižak) je čak završio tri fakulteta – Filozofski, Pravoslavni bogoslovski i Pravni fakultet, što ga čini najobrazovanijim muzičarem u regiji. Također, Zdravko Čolić je diplomirani ekonomist, dok je Suzana Mančić završila Pravni fakultet.