IMATE I VI SLIČNIH PROBLEMA? – RAZLOZI KOJI UTIČU NA POJAVU SALA NA STOMAKU

Abdominalna mast i salo mogu praviti veliki problem u životu ljudi. To je najviše estetski problem, ali imakarakteristiku da je u većini slučajeva teško da se riješi. Pored estetike stvaranje sala na stomaku može da indicira tjelesne promijene u metabolizmu i da naruši vaše zdravlje. Preporučuju se neke dijete i naravno redovna fizička aktivnost.

Uprkos ovim savjetima ponekad se stvarno teško riješiti tog viška. Danas ćemo vam predstaviti razloge koji dovode do tog otežanja smanjenja sala na stomaku. Masne naslage koje se nalaze u salu mogu dovesti do nastanka brojnih oboljenja a neke od njih su dijabetes, povećanje krvnog pritiska i bolesti srca. Tajanstveni i misteriozni uzroci pojave ovih masnih naslaga su:

Prvenstveno da niste sigurni o kojoj vrsti abdominalne pretilosti je riječ. Naime postoji 5 vrsta abdominalne pretilosti. Za svako od njih postoji odgvorajaći način vježbe i prehrane. Vrlo važno je da se odredi o kojoj vrsti abdominalne pretilosti je riječ, pa se tek onda može adekvatno početi vježbati i raditi na skidanju tog sala.

Opsesija težinom je druga stvar koja utiče na vaš izgled, Pretjerano razmišljanje i stres u vezi vašeg stomaka vam zapravo usporava mršanje.

Treći do razloga je da ne pratite redovnu prehranu. Ponekad i neadekvatna dijeta može da ima totalno obrnut efekat.

Stres je sljedeći faktor koji utiče na razvoj masti. Naime stres uvijek može imati drugačiji efekat na naše tijelo ali je također jedan od čestih uzroka debljanja.

I na kraju jedan od najozbiljnijih uzroka je sindrom policističnih jajnika. Povećana doza androgena u tijelu stvara mogućnost laganog debljanja.