Mislila je da ju je ugrizla buba, ali je zapravo bilo nešto mnogo smrtonosnije! Iako skoro svi provjeravaju mladeže, rijetko koja osoba zna da RAK ovako može da izgleda!

Izgledalo je kao bubuljica ili ujed nekog insekta, a ispostavilo se da ima razloga za brigu.

Moli, koja se na društvenim mrežama naziva HR_Molli, primetila je „flekicu“ na nozi i prvo je mislila da ju je nešto ujelo. Ali počela je da brine kad je shvatila da ne nestaje.

„Zapravo sam počela da dobijam osećaj u stomaku da bi ovo mogao da bude rak kože“, rekla je u seriji svojih video snimaka koji imaju više od milion pregleda.

Moli je otišla kod dermatologa, koji je prvo tvrdio da nema o čemu da brine, ali kada je otkrila i mrlju na usnama koja nije htela da nestane, dijagnoza se promenila.

„Rekao je da je to verovatno rak kože. Nisam bila psihički spremna za taj šok, za uzimanje uzorka za biopsiju. Bilo je zastrašujuće i pomalo traumatično“, rekla je Moli.

Od tada joj je karcinom bazalnih ćelija uklonjen devet puta sa lica, ušiju, leđa, nogu, grudi i stomaka. Ovaj oblik raka kože je inače uglavnom izlečiv i veoma retko je smrtonosan.

Ipak, Moli upozorava druge da ne ‘preskaču dermatologa’, bez obzira na ten ili nivo izloženosti kože suncu.

 

@hr_molly

Replying to @Roxie Smith TW: Lots of pictures of skin cancer, scars, and some blood. All of my skin cancer has been basal cell carcinoma so far. You may think because it’s not melanoma, it’s no big deal. But the removals for all skin cancer are rough. #greenscreen #bcc #scc #skincancer #humanresources #skincancerawareness #hrtiktok #microneedling #basalcellcarcinoma #botox #dysport #basalcell

♬ original sound – HR Molly