Muškarac joj je sipao nešto u piće – Zamijenila je svoju i njegovu čašu, i poslije par minuta je shvatila sve!

Slučajevi kriminalnih aktivnosti povezanih s drogom nisu neuobičajeni. Jedan takav primjer je kada se droga krišom dodaje u pića mladih žena bez njihovog znanja.

Zbog toga roditelji tinejdžerki koje često izlaze često upozoravaju svoju djecu da odbijaju piće od stranaca i traže od konobara da im sipa piće.

Priča o Lily Powles, britanci, privukla je pažnju na internetu.

Lily je zamalo postala plijen grabežljivca koji je pokušao drogirati njeno piće u klubu. Primijetila je da joj nepoznati muškarac petlja u piće, a on je, nažalost, uspio nešto dodati.

Lilin nalog izazvao je niz online reakcija. Sjedeći pored nje za šankom, muškarac je skrenuo pažnju na veliku gomilu koja se okupila, a ona je iskoristila priliku da zamijeni njihove skoro identične čaše, jer su oboje pili isto piće.

Prema izvještaju Daily Mail-a, ona je dala svoju verziju incidenta u kojoj je tvrdila da je dva puta pokušao da je kupi pićem. Kada je ona odbila, on je navodno čekao priliku da popije piće koje je na kraju naručila.

Zamijenila je naočale s osobom u klubu prije nego što je otišla i ugledala muškarca izvaljenog u obližnjoj zamračenoj lokvi. Laknulo joj je što nije u njegovom položaju.