NEVJEROVATAN SAVJET KOJI FUNKCIONIŠE – OVA DOMAĆICA JE PRAVI HEROJ

U današnjem članku vam sa zadovoljstvom predstavljamo informaciju koja je zlatna vrijedna. Ovdje ćete saznati kako se na lagan način izboriti sa čišćenjem stakla na rerni. Razne masnoće, ostatci od hrane i fleke i mrlje od pravljenja ručkova, su sve uzročnici stvaranja masnih naslaga na staklu u unutrašnjosti rerne. Jedna vrlo snalažljiva žena nam je podijelila tajni način kako da se ovaj mučni posao olakša.

Kejti Burkej je vlasnica agencije za čišćenje. Nama otkriva dva lagana i efikasna načina čišćenja stakla na rerni. Sa rerne prvo morate skinuti vrata. Na taj način imate bolji pristup radnoj površini. Taj dio možete samo malo usisati da odstranite sitne mrvice. Sada slijedi ono najteže, skidanje masnoće sa stakla.

Najbolje sredstvo za efikasno čišćenje stakla na vratima rerne su soda bikarbona i sirće. Ove namirnice možete uvijek naći u svačijoj kuhinji. Mješavinu sode bikarbone i sirćeta direktno pospite na masne naslage, nakon 10 – ak minuta vlažnom spužvicom sastružete svu prljavštinu. Obavezno isperite dobro od sapunice te posišite krpom.