NEVJEROVATNO – POKUŠAJ SAMOUBISTVA NA NERETVI

Danas se u Konjicu odigrala nevjerovatna drama. Naime jedna žena je pokušala sebi oduzeti život tako što je probala da skoči u Neretvu sa jednog mosta.

Na njenu sreću na mjestu su se naišla dva hrabra ribara koji su uspjeli da spriječe ovu tragediju u pokušaju. U nastavku teksta pogledajte detaljnije razvijanje priče. Ribari o kojima smo pričali u uvidnom dijelu teksta su Srđan Andrić i Zlatko Ustalić. Obojica imaju odlike heroja iz prošlosti te su bivši GSS-ovci. Jednog jutra odlučili su da idu na pecanje na Neretvu. Nisu ni mogli zamisliti kako će današnje pecanje donijeti ovakav neočekivani “ulov”.

Tačno ispod Mosta ljubavi lovili smo ribu, sve je naizgled bilo normalno dok se pored nas nije bacila žena sa mosta. Okrenuo sam se i vidio sam da hoće skociti i nisam stigao reagovati prije ona je već bila u zraku. Instiktivno sam ispružio ruke iako sam bio udaljen nekih 15 metara od tog mjesta pada. Pozvao sam pomoć odmah nakon toga i izvukli smo ženu iz vode. Kada smo je izvukli okrenvši joj glavu skontao sam da je to žena koju znam. Bila je to prijateljica moje žene. Sve ovo izjavljuje Ustalić.

Kada je došla sebi šokatno je da je pokušala ponovo da se baci u vodu govoreći kako joj je život propao. Na svu sreću ova drama se završila bez posljedica a uznemirena žena je odvedena za Mostar.