POLUDJELI GRAĐANI – RIJEČIMA I POSTUPCIMA ŠOKIRALI NAROD

Trojica momaka iz Kladnja pod imenima, Ibrahim H., Avdo H., i Amir H., su sinoć uhapšeni u Gradišci u RS-u pod summnjom da su pod uticajem alkohola iz automobila pješacima dobacivali rasne i nacionalne povike i uvrede.

Navodno kako izjavljuju izvori ova tri momka su se u alkoholiziranom stanju vozili kroz Gradišku i psovali prolaznicima srpsku mater i srpsku crkvu. Lokalni mediji izjavljuju da tri brata nisu bili trijezni a vozač čak nije imao vozačku dozvolu.

Prolaznici su ubrzo pozvali policiju koja je reagovala na incident odma. Na terenu su bili brzo te su tri momka privedena i lišena slobode odmah nakon privođenja. U policijskom izvještaju stoji kako se prvenstveno čula škripa guma vozila. Vozilo koje je bilo u pitanje je bilo marke Golf. Iz vozila koje je luđački voženo po ulicama Gradiške, bile su upućene psovke i pogrdne riječi prema srpskoj kulturi i vjeri. Pošto je utvrđeno da je vozač bio u alkoholiziranom stanju i nije imao vozačke, i vozilo je bilo oduzeto.

Protiv počinitelja ovih prekršaja je pokrenut prekršajni postupak. Terete ih za dijela, vožnja u alkoholiziranom stanju, odsustvo potrebne lične dokumentacije, brza vožnja, uznamiravanje javnog reda i mira.