OVO su najobrazovanije poznate ličnosti sa Balkana?! Nikada ne biste pretpostavili, NJEGA bi čak mnogi nazvali primitivcem, ali…

Znanje je jednino bogatstvo koje vam niko ne može oduzeti i trebalo bi da se nadograđuje čitavnog života, jer što imate više veština, to ste moćniji i samouvereniji.

Upravo među našim poznatim ličnostima postoje oni koji su i te kako radili na svom intelektu, te pored sjajnih karijera mogu da se pohvale i fakultetskim diplomama. Sa druge strane, postoje i velike balkanske zvezde koje imaju samo osnovnu školu.

Ali, ko je najobrazovaniji među javnim svijetom?

1. Lea Kiš

Jedna je od naših najpoznatijih televizijskih lica, autor je i voditelj raznih emisija, ali uporedno je radila i na svom znanju. Nije se zadovoljila samo diplomom Akademije lepih umetnosti, smer menadžment u novinarstvu, već je i magistrirala komunikologiju, ali i doktorirala na Fakultetu dramskih umetnosti, u oblasti kulture i medija.

2. Neda Ukraden

Rano je počela profesionalno da se bavi muzikom, sa 17 godina snimila je prve pesme i postala slavna u celoj bivšoj Jugoslaviji. Iako je imala blistavu karijeru, nije odustajala od obrazovanja. Najpre je upisala studije engleskog jezika, koje je u roku završila i bila jedan od najboljih studenata.

– Kad je došlo vreme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htela sam da upišem pravo, a moji su želeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pesmama, piscima, Šekspirom pogotovo. Otac mi je govorio: „Ti ćeš po podne i uveče da budeš pevačica, a šta ćeš da radiš pre podne? Od čega ćeš da živiš?“ Bili su razočarani što nisam učila za lekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: „Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš“