Svi satovi u mojij kući su stali u trenutku kada je ona umrla – Pjevačica o kojoj su svi maštali čija iznenadna smrt i danas zbunjuje mnoge!

Životnu hirovitost i neizvesnu prirodu oslikava priča Đurđice Barlović, inauguracione pevačice ansambla “Novi fosili”.

Njeno tiho izdržavanje borbi koje su iskusili mnogi muškarci tragično je prekinuto njenom preranom smrću.

Vijest o njenoj smrti pogodila je cijelu Jugoslaviju, s obzirom da je grupa Novi fosili bila jedna od najpopularnijih i najslušajnijih.

Od malena je imala snažan osećaj da će muzika biti njena životna strast. Njeno prvo pojavljivanje u beogradskom zabavnom programu “Face to Face” 1974. godine, gde je otpevala pesmu

“Kad bi bio samo moj”, izazvalo je veliku pažnju svojom lepotom i harizmom. Sa “Novim fosilima” je postigla veliku popularnost, ali joj je porodica uvek bila na prvom mestu, iznad muzike, slave i novca.

Đurđica je napustila bend jer je želela da se fokusira na porodični život, a mi smo radili iscrpljujućim tempom. Za nju je porodica bila važnija od bilo kakvog nastupa ili novca.

Uprkos tome što je vrhunska pevačica, rođena je da bude majka i žena. Rajko Dujmić, pevač “Novog fosila”, koji je preminuo u avgustu 2020. godine, rekao je da zbog nje nikada nisu morali otkazati koncert, a njen glas nikada nije posustao.