Žena poslije četrdeset pete nema šta tražiti u pocijepanim uskim farmericama a i kosu treba ošišati…

Postoji znatan broj pojedinaca koji postavljaju pitanje trebaju li se žene koje dođu u određene godine pridržavati određenih ograničenja u pogledu izbora odjeće i frizure.
Čini se da je vrijeme donijelo značajne promjene, čineći određene zabrane zastarjelima i, kako se to kolokvijalno kaže, zastarjelima. Postoji li određeni rok ili trajanje u kojem se određene radnje smatraju dopuštenima ili zabranjenima?

U Velikoj Britaniji provedeno je istraživanje u kojem je trenutku žena prestala nositi uske ili poderane traperice te kada bi se trebala ošišati.

Dobiveni odgovori bili su neočekivani, s obzirom na to da prevladava mišljenje da žene nakon četrdeset sedme ne bi trebale nositi uske traperice, a nakon četrdeset pete kosa im ne bi trebala prelaziti duljinu ramena.
Brojni Juškani izrazili su negodovanje što se tinejdžerice i sredovječne žene oblače jednako. Mnogi muškarci također su se izjasnili kako nošenje mini suknje koja pada iznad koljena ili kratkih hlačica nije primjereno za žene starije od četrdeset godina.

Nakon pregleda rezultata ankete, žene su izrazile određenu frustraciju i nezadovoljstvo. Jedna se članica čak našalila da će unatoč nalazima nastaviti nositi uske traperice iu devedesetima.