Jako sretna i ponosna: Prva dama SRBIJE objavila najsretnije vijesti- Čestitke joj stižu sa svih strana, velika sreća (FOTO)

Sredinom mjeseca oktobra otvorena je zvanična nova zgrada Sprske ambasade u Vašingtonu te je nakon mnogo godina deceniaj iznajmljivanja prostora od raspada Jugoslavije, Srbija konačno dobila i svoj dom u Vašingotnu u svom vlastitom vlasništvu i to na 16. ulici u istorijskoj zgradi koja je bila kuća američkog državnog sekretara i dobitnika Nobeloe nagrade za mir i samo jedan kilometar od Bijele kuče. Bila je tu brojna delegacija Srbije i prva dama Tamara Vučić koja se obratila zvanicama a svi su tada bili iznenađeni njenom perfektnom engleskom jeziku. Ona je podsjetila da su stvaranju i razvoju SAD-a uticali mnogi Srbiji te da je Srbija tada doprinijela ostvarenju pravog Američkog sna. Kako je i rekla SRBIJA I SAD dijele istoriju zajednu i iste ideale i vrijednosti.

Neka nova zgrada Ambasade Srbije u SAD-u bude mjesto gdje će novi mostovi naše saradnje da budu izgrađeni i produbiti Srpsko-američke istorijske veze rekla je ona tada.

“Diplomatija se često posmatra kao posao država i državnika ali ne treba da se zaboravi da je iznad svega iznad cijele te diplomatije ljudski lik. ona je satkana od ljudi sa kojim se srećemo i razgovaramo i gradimo povjerenje i zajednički lik za zajedničko razumjevanje.